Heren vier viert!!

Er was eens... een volleybal vereniging uit Amsterdam Oost... met een heren4 team... Dat middels spel en verschillende versnaperingen (zie foto's) kampioen werd, en toen...  eerst even terug naar de eerste helft.


1e helft seizoen 2016/2017
Met een geheel nieuwe team formatie startte heren 4 de eerste helft van het seizoen 2016/2017 in de 6e Klasse A.
Het team werd sterker, er werd hard getraind, gedoucht en geborreld om tot betere prestaties te komen. Na een matige start wist Heren 4 zich in de eerste helft op te werken naar de top.

Op zeker moment raakte onze buitenaanvaller Kevin geblesseerd voor langere tijd. Het team wist er samen uit te komen en bleef beresterk.

De allesbepalende wedstrijd werd gewonnen, daardoor werd de eindstand 38 punten en met slechts 3 punten verschil (K.V.A. HS 5 eindigde op #2) werd Volamos terecht kampioen.

Daarbij hoorde promotie naar de 5e klasse A !
(eindstand: #1 Volamos HS4 (KAMPIOEN) - 38 punten, #2 K.V.A. HS 5 – 35 punten, #3 Albatros HS 5 - 34 punten)

 

2e helft seizoen 2017
Het was spannend in de 5e klasse A. Kevin bleek nog steeds niet inzetbaar wegens zijn blessure en helaas vielen ook Julian en Henk gedurende het seizoen uit wegens knie- en enkelblessures.
Gelukkig konden Wai en Jens ons versterken en ook op Dirk, Jerry en Bram konden we af en toe een beroep doen.
Rob wilde koste wat het kost winnen van dorpsgenoot en tevens koploper CTO’70 en ook dat lukte, Volamos versloeg de kampioen met 3-2 in hun eigen sporthal.
Waterland HS3 was erop gebrand om als 2e te eindigen, maar dan moesten ze nog wel wat punten pakken bij koploper CTO’70. Dat deden ze, maar ze wonnen met 3-1.
Door die gemiste set, kwamen we qua wedstrijden en punten einde seizoen waarschijnlijk precies gelijk te staan.
Alles draaide om de setquotiënt en die was bij Volamos heren 4 op zaterdag 22 april beter dan bij Waterland (dus Volamos stond nu officieel op PD!)

(eindstand #1 CTO’70 HS1 – 38 punten, #2 Volamos HS 4 (PD) – 34 punten, #3 V.C. Waterland HS 3 – 33 punten)

 

P/D wedstrijd 3 mei
Op woensdag 3 mei werd er op 21.00 gespeeld in de Wethouder Verheijhal tegen De Spuyt HS 5.
Volamos Heren 3 had van dat team op de vrijdag ervoor met 4-0 gewonnen, maar de opstelling van De Spuyt was alles behalve voorspelbaar.
In de PD wedstrijd waren ze met een sterk 6tal spelers, die op bijna iedere aanval een antwoord hadden.
Ondanks wat achterstanden bij het starten van de sets en veel gezonde spanning, groeide het vertrouwen en wist het team 3 sets achter elkaar te pakken.
3-0, dus een 4e en 5e set bleken niet meer nodig en promotie naar de 4e klasse was nu een feit!

Volamos Heren 4 is trots op wat ze in slechts 1 jaar tijd hebben bereikt en wil alle trainsters, spelers, invallers, teams, partners, sponsoren en fans bedanken die hieraan hebben bijgedragen.

 

-- aldus onze verslaggever ter plaatse (en tevens aanvoerder van Heren 4) --